Onderhandelen werknemers

Hieronder tref je veel gestelde vragen aan. Zit jouw vraag er niet bij, neem dan gerust contact op.

Deze pagina is geschreven voor werknemers. Ben je werkgever? Lees meer over onderhandelen voor werkgevers.

Veel gestelde vragen - onderhandelen werknemers

Is een specialist niet erg duur?

Ja en nee. Natuurlijk is het zo dat specialisten en SW Arbeidsrecht dus ook, stevige tarieven hanteren. Daar krijg je voor terug dat je direct adequaat advies krijgt van iemand met kennis van de laatste arbeidsrechtelijk ontwikkelingen en daar dus minder tijd aan kwijt is. ‘Je hoort over twee weken’ zal je ons nooit horen zeggen.

Vergeet daarbij niet dat een zaak heel efficiënt kan lopen doordat SW Arbeidsrecht bij verschillende instanties en commerciële partijen de juiste ingangen heeft en weet wat wel en niet werkt. En, als je er met de andere partij niet uitkomt en je de stap naar de kantonrechter of het UWV moet maken, dan is het geruststellend om te weten dat je wordt bijgestaan door een specialist die de klappen van de zweep van procederen kent.

SW Arbeidsrecht in Amersfoort is eerlijk zaken doen. Uren schrijven met een vork of basiskennis als advies uren in rekening brengen is taboe.

Kan ik zomaar ontslag krijgen?

Nee. Enkele uitzonderingen daargelaten zoals een ontslag op staande voet of een contract voor bepaalde tijd, zal jouw werkgever altijd eerst een procedure moeten voeren voordat jouw werkgever je kan ontslaan. Indien je vermoedt dat jouw werkgever je wil ontslaan, bel dan voor advies. Een eerste intake bij SW Arbeidsrecht kost niks en meestal lukt het om de problemen, doelen, een stappenplan en kosten in kaart te brengen.

Een werkgever kan diverse redenen hebben voor ontslag. Gaat het om ontslag na twee jaar ziekte of vanwege een reorganisatie? Dan moet jouw werkgever een procedure voeren bij het UWV. Voor alle overige redenen, bijvoorbeeld disfunctioneren of een verschil van inzicht over de wijze waarop invulling en uitvoering aan de functie moet worden gegeven, is de kantonrechter bevoegd.

Maar, het is meer uitzondering dan regel dat er daadwerkelijk geprocedeerd wordt. Met juist advies weten zowel werkgever en werknemer waar zij juridisch aan toe zijn. De meeste werkgevers willen graag een tijdrovende en kostbare procedure voorkomen. Dat kan als zij met jou een regeling treffen. Veel werkgevers zijn daarom bereid om iets extra’s te betalen als de werknemer akkoord gaat met een ontslag. Voor goed en helder advies, scherp onderhandelen en een juridisch correcte overeenkomst ga je naar SW Arbeidsrecht.

Wat is een vaststellingsovereenkomst?

Wanneer jij met je werkgever afspraken maakt hoe jouw dienstverband tot een einde komt, is het zeer aan te raden dat je dat schriftelijk vastlegt. Dat document wordt vaak een vaststellingsovereenkomst genoemd, maar het kan ook zo maar zijn dat het document een andere naam heeft zoals beëindigingsovereenkomst.

Het is belangrijk dat je de tekst en inhoud door een arbeidsrechtspecialist laat controleren voordat je tekent. Niet alleen om na te gaan of de afspraken er juist in staan en je deze van je werkgever kan afdwingen, maar ook om na te gaan of jij je eventuele rechten op een ww-uitkering niet verspeelt. Wanneer tekst en inhoud niet voldoen aan de eisen die het UWV stelt, is er namelijk een risico dat je later of helemaal geen ww-uitkering krijgt.

Waarom wil mijn werkgever geen ww-uitkering garanderen?

Het is het UWV die bepaalt of je recht op een ww-uitkering hebt. Jouw werkgever heeft daar geen inspraak in. Een arbeidsrechtspecialist kan wel zoveel als mogelijk nagaan of het ontslag voldoet aan de vereisten om een ww-uitkering te krijgen. Meer informatie is te vinden op de website van het UWV.

Typ en druk op Enter om te zoeken