Ontslag fanatieke Pokémon-speler ‘go or no go’

Ontslag fanatieke Pokémon-speler ‘go or no go’

Door 

  Geplaatst op 

  In 

Het spel Pokémon go is razend populair. Dagelijks zijn er nieuwsberichten over de virtuele figuurtjes die je met je mobiel moet vangen. Mijn oog viel op een nieuwsbericht van RTL nieuws.

Een uitzendkracht was fanatiek aan de slag. Niet met werken, maar met het najagen van Pokémons. Voor de opdrachtgever die de jongen al meerdere keren had gewaarschuwd, was de maat vol. De uitzendkracht kon – op staande voet – zijn spullen pakken en vertrekken.

Balen voor de uitzendkracht. Als je nog maar kort op uitzendbasis werkt, dan kan de opdrachtgever ieder gewenst moment en zonder opgaaf van redenen, de opdracht beëindigen.

Dat zou volledig anders zijn geweest als er sprake was van een arbeidsovereenkomst. Dan zijn zij opeens werkgever en werknemer van elkaar. Een werknemer op staande voet ontslaan, is geen sinecure. De wet stelt hoge eisen en uit vaste rechtspraak blijkt dat rechters deze streng toepassen. Omdat er andere en beter passende straffen te bedenken zijn dan een ontslag op staande voet, zou de rechter korte metten hebben gemaakt met het ontslag.

Zo zie je, zelfde situatie met een compleet andere uitkomst.

Ter afsluiting nog even terug naar de uitzendkracht. Deze jongen had altijd naar volle tevredenheid van het uitzendbureau gewerkt en de directeur daarvan snapte zijn fanatisme voor het spel wel een beetje. Na de stevige waarschuwing van het ontslag, kreeg hij een tweede kans en de eerstvolgende maandag was hij alweer aan de slag bij een andere opdrachtgever.

Slim kiezen, kan op een later moment veel tijd en geld schelen. Wil je ook slim kiezen, neem gerust contact met mij op.

Laatste blogs

Neem contact op

Bel mij terug

Neem contact op

Inloopspreekuur

Bezoek het gratis inloopspreekuur van Waarding Advocatuur en GvM Werkt!

Aanbevolen

Update 17 maart; de regeling werktijdverkorting als ‘corona-maatregel’ is stopgezet

NOW III; de kaders zijn bekend

Reorganisatie (deel 2); het overleg