Arbeidsovereenkomst

Arbeidsovereenkomst

Arbeidsovereenkomst

WELK NUT HEEFT EEN ARBEIDSOVEREENKOMST

Allereerst om de kern van de afspraken helder af te spreken. Het gaat dan bijvoorbeeld om de functie en het salaris. Maar, een overeenkomst maak je ook vaak in de situatie waarin de sfeer nog goed is voor de situatie hoe je uit elkaar gaat en de sfeer heel anders kan zijn. Als de sfeer grimmig is geworden, ben je blij dat je van te voren al bindende afspraken op papier hebt over bijvoorbeeld hoe je met elkaar om gaat na afloop van het dienstverband. Dan heb je het over de zogenaamde post-contractuele bepalingen zoals een concurrentie-, relatie- of geheimhoudingsbeding of over het afrekenen van provisie.

MINDER IS MEER

Een arbeidsovereenkomst is een overeenkomst met handtekeningen en als je die afspraken wil wijzigen, dan moeten beide partijen – eigenlijk met handtekeningen – akkoord gaan. Dat is net even anders als de arbeidsvoorwaarden in een cao of personeelsreglement staan. Waarding advocatuur houdt van eenvoud en heldere taal. Een kort en krachtig geschreven arbeidsovereenkomst is vaak goed leesbaar en daarom beter te begrijpen. In een arbeidsovereenkomst staat het liefst alleen de kern van de afspraken en de afspraken waar de wet uitdrukkelijk een schriftelijk akkoord van de medewerker voor eist, zoals dat het geval is bij een proeftijd of een concurrentiebeding. Alle andere arbeidsvoorwaarden en afspraken kunnen heel goed in een cao of personeelsreglement worden opgenomen. Deze zijn dan makkelijker aan te passen dan de afspraken in een arbeidsovereenkomst.

ARBEIDSOVEREENKOMST OPSTELLEN

Waarding advocatuur heeft ruime ervaring met het opstellen van arbeidsovereenkomsten, verschillende cao’s en het opstellen van personeelsreglementen. Vaak is een vaste prijs mogelijk. Natuurlijk kan je ook de arbeidsovereenkomst van drie jaar geleden uit de la trekken en weer gebruiken, maar weet wel dat het arbeidsrecht in die tijd meerdere keren fors is gewijzigd. Werken met de (juridisch) juiste contracten is een kleine investering die zich zal uitbetalen wanneer je de contracten nodig hebt.

Neem contact op

Bel mij terug

Neem contact op

Inloopspreekuur

Bezoek het gratis inloopspreekuur van Waarding Advocatuur en GvM Werkt!