Ontslag op staande voet

Ontslag op staande voet

Ontslag op staande voet

MEEST INGRIJPENDE STRAFMAATREGEL

Een ontslag op staande voet is de meest vergaande en ingrijpende  strafmaatregel. De medewerker raakt per direct zijn baan en salaris kwijt én hij heeft geen recht op een ww-uitkering. Vanwege deze grote gevolgen voor een medewerker, zijn rechters uiterst kritisch. Een ontslag op staande voet vereist een snel en kordaat optreden maar met name ook grote zorgvuldigheid.

Omdat er niet zo maar wat aan de hand is, komt er bij de werkgever vaak ook een hoop emotie bij kijken. Probeer dan nog maar eens zorgvuldig te zijn en een zakelijke afstand te bewaren. Het is dan goed om te weten dat je daarvoor Waarding advocatuur kan inschakelen.

LET OP DE KOSTEN

Als geen ander weet Waarding advocatuur de kansen op succes goed in te schatten en welke stappen er gezet moeten worden. Als een ontslag op staande voet juridisch niet goed is gegaan, kan dat leiden tot ellelange procedures en extreem hoge kosten. Iets wat altijd voorkomen moet worden!

De hoge kosten komen bijvoorbeeld omdat tot aan de Hoge Raad geprocedeerd kan worden, maar ook omdat een rechter een veroordeling tot herstel van het dienstverband kan uitspreken. Dat kan betekenen dat de werkgever over alle maanden dat er is geprocedeerd en niet is gewerkt, met terugwerkende kracht wel het loon moet betalen.

Ontsla daarom nooit een medewerker op staande voet voordat je een specialist hebt gesproken. Waarding advocatuur zorgt voor de juiste begeleiding en het voorkomen van kosten.

DRINGENDE REDEN

Volgens de wet kan een medewerker op staande voet worden ontslagen als er een dringende reden is. Voorbeelden daarvan zijn:

  • diefstal
  • liegen over opleiding of werkervaring
  • mishandelingen of beledigingen
  • dronkenschap
  • intimidatie
  • bedrijfsgeheimen openbaar maken
  • hardnekkige weigering om instructies op te volgen
  • ongewenste intimiteiten

Neem contact op

Bel mij terug

Neem contact op

Inloopspreekuur

Bezoek het gratis inloopspreekuur van Waarding Advocatuur en GvM Werkt!