Van sparringpartner tot breekijzer

Klant

Deze klant is van oorsprong bouwer van machines voor gerenommeerde klanten in de voedselindustrie.

Situatie

Naast het bouwen en installeren van machines, kreeg deze klant steeds meer verzoeken om technisch personeel en technische ondersteuning. De klant is zich meer en meer gaan toeleggen op technische dienstverlening en vervolgens op het detacheren van technisch personeel. Vele medewerkers zijn in loondienst maar er is ook sprake van een flexibele schil van zelfstandigen.

Waarding advocatuur

Omdat deze klant al jaren klant is van Waarding advocatuur, is Waarding advocatuur bekend met de verschillende ontwikkelingen van de onderneming en heeft waar nodig geadviseerd. Over bijvoorbeeld de structuur van de organisatie, wanneer er sprake is van verplicht pensioen en het inzetten van zelfstandigen zonder financiële risico’s.

Resultaat

Waarding advocatuur is voor deze klant de externe arbeidsrechtelijke databank, sparringpartner en soms – als het niet anders kan – breekijzer. De lijntjes zijn kort en een gesprek van 15 minuten is in veel gevallen al voldoende. Dit komt mede omdat deze klant werkt met de door Waarding advocatuur opgestelde overeenkomsten. Zo heeft bijvoorbeeld het goed geformuleerde concurrentiebeding meerdere keren zijn nut bewezen. Het doel daarvan is niet om op een oneerlijke of onethische manier personeel vast te houden, maar wel om de eigen investeringen te waarborgen en oneerlijke concurrentie tegen te gaan.

Neem contact op

Bel mij terug

Neem contact op

Inloopspreekuur

Bezoek het gratis inloopspreekuur van Waarding Advocatuur en GvM Werkt!