Van onmin naar oplossing

Klant

Deze werknemer heeft heel veel jaren met veel plezier gewerkt op een spilfunctie in de organisatie. Hij heeft vele commerciële successen behaalt en zo geholpen het bedrijf te laten groeien. Na overname en een nieuwe (buitenlandse) moedermaatschappij verandert de structuur en cultuur van de organisatie.

Situatie

Het vlotte niet meer in de relatie tussen de werkgever en werknemer. De overname, de wijziging van de eigenaar en de structuur van de organisatie brachten ook wijzigingen van (software)systemen, indeling van regio’s en nieuwe directie met zich mee. Dit alles met het sausje van een andere cultuur. Wat start met een andere visie en daaruit voortkomende misverstanden ontwikkelt zich naar misnoegen en onbegrip en komt op enig moment vast te zitten in een poel van wederzijds verlies van vertrouwen en respect wat op enig moment eindigt in een op non-actiefstelling. Deze klant was het daar absoluut niet mee eens.

Waarding advocatuur

Bijna altijd ontstaan problemen in de relatie en ligt daar ook de oplossing. Helaas was er te veel gebeurd en was er natuurlijk het feit van een nieuwe eigenaar. Omdat het duidelijk was dat een vruchtbare samenwerking niet meer mogelijk zou zijn, kwam de werkgever met een voorstel om het dienstverband te beëindigingen. Een voorstel met een financiële vergoeding volgens de regels. Maar, dit voorstel deed absoluut geen recht aan wat er was gebeurd en de situatie. In de uiteindelijke afspraken heeft Waarding advocatuur meer dan het dubbele aan vergoeding weten af te spreken én dat de werkgever alle kosten voor juridische bijstand vergoedt die deze klant van Waarding advocatuur heeft moeten maken.

Resultaat

Een financiële vergoeding van meer dan een jaarsalaris en geen enkele kosten. Het bracht ook enige genoegdoening en een nare periode kon hiermee worden afgesloten. Door dit alles was er een situatie gecreëerd waarin de klant voldoende tijd en gelegenheid kreeg om zich op eigen tempo weer te oriënteren op de arbeidsmarkt.

Neem contact op

Bel mij terug

Neem contact op

Inloopspreekuur

Bezoek het gratis inloopspreekuur van Waarding Advocatuur en GvM Werkt!