Van startup naar grow-up

Klant

Deze bevlogen en creatieve ondernemer is gespecialiseerd in de bemiddeling van creatieve vakdocenten voor lagere scholen en kinderopvang zodat zij problemen in hun planning kunnen oplossen.

Situatie

Deze ondernemer heeft personeel in loondienst, maar werkt met name met creatieve zelfstandige vakdocenten. Na een periode van het zijn van een succesvolle startup, werd het zaak om een goede (juridische) structuur neer te zetten voor verdere groei. Veel vragen waren arbeidsrechtelijk, veel ook niet.

Waarding advocatuur

Allereerst is er natuurlijk goed geluisterd naar de wensen van deze ondernemer en samen met andere specialisten zoals een fiscalist, is de juridische structuur van de onderneming gekozen, is de wijze van samenwerking met andere partijen zoals klanten en zelfstandige vakdocenten vorm gegeven en zijn de overeenkomsten opgesteld.

Resultaat

Een stevige juridische basis voor verdere groei en contracten en afspraken die passend binnen de regels van het arbeidsrecht, de Belastingdienst en het UWV. Door te werken met de overeenkomsten die Waarding advocatuur heeft opgesteld, weet deze ondernemer dat hij aan die regels voldoet en dat geeft een gerust gevoel. Daarbij zijn ook fiscale zaken als BTW-vrije diensten en ‘reversed billing’ in de overeenkomsten opgenomen en dat laatste scheelt deze ondernemer een hoop tijd. Hij kan zich nu weer focussen op het ondernemen en op verdere groei.

Neem contact op

Bel mij terug

Neem contact op

Inloopspreekuur

Bezoek het gratis inloopspreekuur van Waarding Advocatuur en GvM Werkt!